Home > Houten kozijnen

Houten kozijnen

Sinds de jaren tachtig wordt er meer gekozen voor kunststof kozijnen in plaats van houten kozijnen, terwijl hout nog steeds veel voordelen heeft. Vandaag de dag is de techniek steeds verder verbeterd waardoor de keuze voor hout toch weer veel voorkomt.

Reparatie van houten kozijnen

Het voordeel van houten kozijnen is dat ze vrijwel altijd gerepareerd kunnen worden bij schade. De reparatie van houten kozijnen is eenvoudig en hierdoor een stuk goedkoper dan schade aan kunststof kozijnen. Bij de aanschaf van kunststof wordt er niet direct nagedacht over de gevolgen bij stormschade of inbraak. Als er gekozen wordt voor kunststof dan moeten de kozijnen compleet vervangen worden.

Levensduur

In het begin werd er vaak gedacht dat kunststof langer mee zou gaan dan houten kozijnen. Maar met het juiste onderhoud gaat hout al snel vijftig jaar mee. Met kunststof is dat eerder vijfentwintig jaar. Kozijnen van hout kunnen na vijfentwintig jaar een nieuw leven krijgen. Bijna zestig procent van het materiaal kan je hergebruiken bij het plaatsen van nieuwe houten kozijnen. Benieuwd wat de kosten voor uw vernieuwde houten kozijnen zijn? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Onderhoud en schilderswerk

Een ander nadeel dat regelmatig genoemd wordt bij houten kozijnen is het onderhoud. Ieder jaar moeten de kozijnen geverfd worden, maar met de juiste verf is dit niet nodig. Als u kiest voor hoge kwaliteitsverf dan kunnen uw houten kozijnen gerust nog vijf tot tien jaar mee voordat ze opnieuw geschilderd moeten worden. Meer informatie over het onderhoud en plaatsen van nieuwe houten kozijnen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een persoonlijk advies.