Home > Berichten > Kiepkantelramen? Deze raamdecoratie is daar perfect voor!

Kiepkantelramen? Deze raamdecoratie is daar perfect voor!

raamdecoratie kiepkantelraam

Veel oude huizen zijn voorzien van standaard ramen. Dan is het kiezen van raamdecoratie geen lastig karwei. Maar hoe zit dat als je kiepkantelramen hebt? Want dan is niet elke vorm van raamdecoratie geschikt. Daarom delen we in dit blog de vormen van raamdecoratie die wél voor kiepkantelramen of draaikiepramen geschikt zijn.

Rolgordijnen met zijgeleiding

Wil je een standaard rolgordijn op maat plaatsen op een draaikiepraam? Het rolgordijn kan gaan hangen of tegen het kozijn klapperen als je het raam opent en weer sluit. Zonde van je kozijn én zonde van je rolgordijn. Daarom kan je bij veel aanbieders nu ook rolgordijnen met zijgeleiding bestellen. Hierbij wordt spandraad aan de bovenzijde van het rolgordijn en aan de onderzijde van het kozijn geplaatst. Spandraad begeleidt het rolgordijn, zodat deze altijd netjes op zijn plek blijft hangen. Ook als je je raam kantelt.

Duette met top down bediening

Duettes zijn ontzettend populair en we zien ze dan ook veel terugkomen op Pinterest en Instagram. Gelukkig is ook deze vorm van raamdecoratie geschikt voor kiepkantelramen. Als je kiest voor een Duette met top down bediening wordt het gordijn verspannen tussen twee koorden. Hierdoor kan je jouw Duette op elke gewenste hoogte hangen én blijft hij netjes op zijn plek hangen.

Een volledig systeem

Je hebt nu ook handige systemen voor kunststof en houten kozijnen, zoals het Perfect Fit systeem, de Keje Splendid systemen, Easyclick systemen.. Kortom: genoeg keuze. De raamdecoratie wordt in dit systeem verwerkt en vervolgens vastgemaakt aan het kozijn. Hierdoor kan je raamdecoratie geen kant meer op – hij blijft netjes op zijn plek hangen dus. Handig!

Raamdecoratie voor buiten

Ben je niet zo’n fan van raamdecoratie en wil je je interieur graag strak houden? Kijk dan eens een keer naar screens. Deze raamdecoratie plaats je aan de buitenkant. En een bijkomend voordeel: jij kan wel naar buiten blijven kijken, maar anderen niet naar binnen. Nice!

« Terug naar pagina overzicht